Dubrovnik

Biser Jadrana

Home / Dubrovnik
dbkDubrovnik je poznato i tradicionalno turističko odredište posjetitelja cijeloga svijeta. Kameni grad otvorena srca, jednostavnim i prijateljskim pozdravom nudi dobrodošlicu svima onima koji su došli na višednevne ili jednodnevne odmore i izlete.
Stari grad karakteriziran je uskim ulicama i kamenim zidinama, ali i otvorenim i pristupačnim političkim horizontima koji su mu omogučili višestoljetnu komunikaciju sa cijelim svijetom.
Bez obzira na ratove i borbe koji su se iz stoljeća u stoljeće odvijali na ovim prostorima Dubrovnik zahvaljujući dobroj diplomaciji kroz dugu povijest uspio ostati trgovačka, društvena i kulturna veza između istoka i zapada, sjevera i juga. Danas je Dubrovnik jedan od svjetskih centara turizma, gdje se ljudi različitih profila iz cijelog svijeta rado sastaju: umjetnici, diplomati, znanstvenici, razni stručnjaci svih mogućih zanimanja i obrta. Suvremeni Dubrovnik ponosan je na svoju tradiciju kulturnu i povijesnu baštinu, prijateljstva sa svim ljudima i građanima koji dolaze iz svih krajeva svijeta.
Priroda je prema Dubrovnika bila velikodušna  i blagoslovila ga nebrojenim ljepotama, koje su kroz vjekove opisivali brojni poznati dubrovački pjesnici i pisci. Domaća toplina krajnjeg dalmatisnkog juga, nezagađeno plavo nebo, čiste tirkizno-zelene i tamno-plave dubine mora uz stjenovite obale koje obiluju brojnim uvalama, pješčane plaže i strme stijene pokrivene bogatom mediteranskom i suptropskom florom opojnih mirisa karakterističnih za ovaj kraj. Takvu nenadmašnu ljepotu, koja na posjetitelja djeluje zadivljujuće ostavljajući ih bez daha, nemoguće je pronaći bilo gdje, osim u Dubrovniku.
Facebook RSS Feed Twitter YouTube